ns treintickets vergelijken

Wat moet je zien bij stedentrip Lissabon?

De hoofdstad van Portugal staat bekend om het historische uiterlijk van de stad. Het is ook bijna onmogelijk om aan de geschiedenis van de stad te ontsnappen. Maar toch kom je bij een stedentrip Lissabon ook de levendige en moderne kanten van de stad tegen. We nemen je mee naar deze bijzondere stad.

Wat moet je doen bij een stedentrip Lissabon?


Bij je aankomst in Lissabon zal de historie van de stad je niet ontgaan. Overal vind je prachtige gebouwen, maar de stad heeft ook een moderne charme. Daarom zetten wij voor jou welke bezienswaardigheden je gezien moet hebben, waar je het beste kunt winkelen en natuurlijk waar er ‘s avonds de beste feestjes zijn. Een leuke bijkomstigheid: deze stad heeft de meeste zonuren van Europa.

Castelo de São Jorge
Er is één historisch gebouw wat je tijdens je stedentrip Lissabon eigenlijk niet over kan slaan. Het Castelo de São Jorge is het pronkstuk van de stad. Op het hoogste punt van dit prachtige kasteel heb je een mooi uitzicht over de stad en de rivier de Taag.

De leukste wijken van Lissabon
Als je door de wijken van Lissabon loopt ervaar je de verschillende charmes van verschillende wijken. Bijvoorbeeld in de wijken Bairro Alto & Chiado. In de artistieke straten van Bairro Alto zul je veel kunstenaars en studenten tegen komen. Hier vind je bijzondere winkeltjes, maar de meeste mensen trekken naar deze wijk voor het bruisende nachtleven. Chiado daar in tegen is een stuk moderner. Hier moet je heen als je op zoek bent naar theaters, boekwinkels, artistieke cafés en de meest diverse winkels.

Winkelstraat Rua Augusta in Baixa
Naast de bovenstaande wijken moet je  zeker langs gaan bij de winkelstraat Rua Augusta liggend in de wijk Baixa. Doordat er geen auto’s mogen rijden kun je hier ongestoord shoppen. Je vind hier de internationale grote winkelketens, kleine boetiekjes en gezellige terrasjes. Wat wil je nog meer?

Na het winkelen: hapje eten en feesten maar!
Als je een dag heerlijk gewinkeld hebt moet je natuurlijk goed eten en tijdens je stedentrip Lissabon kan dat prima. De stad heeft een ruim aanbod aan leuke restaurants met diverse keukens. Of je nu houdt van gezellige eetcafés of meer van de vijfsterrenrestaurants bent.

Uitgaan in Lissabon

Als je goed gegeten hebt is een feestje op zijn tijd natuurlijk nooit verkeerd. Trek je beste outfit maar vast aan want tijdens je stedentrip Lissabon kom je zeker wel aan uitgaan toe.

  • Wil je ervaren wat voor muziek de Portugezen maken en welke dansen daarbij horen? Ga dan langs bij Café Luso. Je kunt hier ook nog eens een lekker hapje eten of gewoon alleen ‘s avonds langs komen.
  • Ben jij meer  iemand die van een dance feestje houdt? Ga dan langs bij Club Abs of Disco Lux Frágil. Dit zijn de populairste discotheken van de stad waar je zeker een geslaagde avond en nacht zult hebben.

Een stedentrip Lissabon is zeker de moeite waard. Genieten van het historische uiterlijk van de stad, struinen door de autovrije winkelstraten en ‘s avonds heerlijk eten en uitgaan.

Plaats een reactie