ns treintickets vergelijken

Stappenplan: treinkaart voor NS trein in Nederland kopen

Een online treinkaartje kopen is één van de simpelste manieren om een treinkaartje te kopen. Het grote voordeel is dat er online op internet, waarbij je een reisdocument krijgt door middel van e-tickets, vaak hoge kortingen worden gegeven. Net zoals winkelketens acties en kortingen bieden op treinkaartjes en treinreizen, zijn er ook diverse websites die je aardig wat geld kunnen besparen op je treinkaartjes. Een online treinkaartje kopen is daardoor niet alleen heel gemakkelijk, maar ook nog eens super voordelig!

NS Treinkaartje kopen via internet

Een online treinkaartje kopen is hetzelfde als een treinkaartje kopen via internet: je gaat naar de website, bijvoorbeeld van NS, en je koop daar je treinkaartje: het reisdocument. Je krijgt deze dan in de vorm van een e-ticket: een PDF-bestand dat je kunt printen, met een barcode erop. In de trein scant de conducteur je e-ticket en het functioneert daarmee precies hetzelfde als een gewoon, ouderwets papieren kaartje. Je moet je e-ticket alleen wel even zelf printen, want je moet in de trein je reisdocument aan de conducteur kunnen laten zien. Alleen bestellen is dus niet voldoende.

Online treinkaartjes met iDeal betalen

Wil je een online treinkaartje kopen? Dat is heel simpel! Je kunt online via diverse aanbieders een treinkaartje kopen, waarmee je in de trein kunt reizen. Als je op internet bestelt, kun je vaak gemakkelijk en snel betalen met iDeal, een programma dat gekoppeld is aan jouw bank en waarmee je simpel het bedrag kunt betalen. Je krijgt dan je e-ticket meteen via de e-mail toegestuurd. Een online treinkaartje kopen is, samen met het gebruiken van je OV-chipkaart, verreweg de snelste manier om een geldig reisdocument te kopen.

Treinkaartje kopen via internet: voordelen
Een groot voordeel van een treinkaartje kopen op internet is geldbesparing. Er zijn op internet immers altijd wel acties, kortingen of aanbiedingen te vinden waarmee je flink veel geld kunt besparen op je treinkaartje. Een treinkaartje kopen op internet is daarom heel voordelig. Daarnaast hoef je ook geen tijd vrij te maken om een kaartje te kopen op het station, voordat je trein vertrekt. Ook ben je verzekerd van een geldig kaartje, omdat je geen last hebt van lange rijen bij de balie of een kaartjesautomaat die niet werkt.

Stappenplan bestellen NS treintickets
Een treinkaartje kopen op internet is heel eenvoudig, maar werkt wel ietsje anders dan de kaartautomaat op het station. Bij de automaat klik je hier en daar, betaal je met je pinpas en je kaartje rolt uit de automaat. Bestel je een treinkaartje op internet, dan is er iets meer informatie nodig. Zo moet je de reisdatum, route, kaartsoort, klasse en eventuele korting aangeven en moet je je volledige naam, geboortedatum en het nummer van je identiteitsbewijs invullen. Wil je meer kaarten bestellen? Dan moet je ook de gegevens van je reisgenoten invullen. Het kaartje betaal je vervolgens met iDeal en het e-ticket krijg je na betaling in je e-mail. Met dit e-ticket kun je vervolgens reizen in de trein.

Plaats een reactie