ns treintickets vergelijken

Interrail

Geen auto tot je beschikking maar wil je wel een leuk weekendje weg? Dan is de trein misschien zo gek nog niet. Met InterRail kun je zelf een ideale treinreis door heel Europa plannen. En een weekendje of weekje weg naar de zon is zo gek nog niet in de herfst!

Meerdere landen bezoeken met de InterRail pas

Wil je meerdere landen aandoen, of houd je het bij 1? InterRail biedt verschillende soorten reispassen waardoor jij zelf kleur aan je vakantie kunt geven. InterRail biedt 2 verschillende passen: door te kiezen voor een Global Pass kun je rondreizen door 33 landen binnen Europa. Nou is 33 landen misschien wat veel voor een weekendje weg, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een week weg met InterRail.

One Country Pass
Met een One Country Pass kun je een van de aangesloten landen kiezen. Je maakt dan in het betreffende land je rondreis terwijl je gebruikt maakt van het treinennetwerk in dit land. Ideaal wanneer je alles van een specifiek land wilt ontdekken. Denk aan een treinvakantie in Frankrijk, Italië, Duitsland of Oostenrijk!

Comfortabel Interrailen door Europa

Als je denkt dat het reizen met de trein niet comfortabel zou zijn, dan heb je het mis. Speciaal voor de nacht zijn er slaaptreinen en krijg je de mogelijkheid om lekker even te gaan slapen om vervolgens wakker te worden op je volgende bestemming. Handig toch? Reis je liever overdag en wil je lekker snel op je bestemming zijn? Met snelheden tot 300 km/u? Europa heeft een uitgebreid netwerk van hogesnelheidstreinen die je snel naar je bestemming kunnen brengen. Hogesnelheidstreinen stoppen alleen in grote steden. De treinen bieden comfortabele wagons in 1e en 2e klas en een goede cateringservice.

Hostels, ideaal voor InterRail reizigers
Nieuwe mensen leren kennen en een verblijf wat niet al te duur is. Dat kan je verwachten als je kiest om te verblijven in een hostel. Veel backpackers kiezen voor een hostel omdat zij hier veel geld mee besparen. Het geld wat je bespaart kun je gebruiken om bijzondere plekken in het land te ontdekken. Goede websites voor het boeken van hostels of goedkope kamers zijn Booking.com, Hostelworld en Airbnb. Het voordeel van hostels is dat je vaak ook last minute nog terecht kan. Met je mede reisgenoten kun je ervaringen delen, een gezellig drankje drinken of samen de stad verkennen. Wil je liever wel in een hotel je nachten doorbrengen? Zorg dan dat je van te voren een kamer boekt. Zonder slaapplaats komen te staan in het buitenland, dat wil natuurlijk niemand.

Tips voor je InterRail reis

Een goede voorbereiding is een must bij een InterRail reis, maar biedt je wel alle kansen om heel Europa te zien!

  • Zorg dat je de hele route hebt uitgestippeld. Ben je avontuurlijker ingesteld, laat je reis dan wat meer op z’n beloop maar print ten minste een lijstje met mogelijke hotels of hostels uit met adresgegevens
  • Check goed of jouw verblijfplaats goede recensies heeft; je slaapt liever niet met bedbugs…
  • Maak een checklist van de must sees van de landen waar je heen gaat. Zo weet je zeker dat je niks mist!