ns treintickets vergelijken

Wintersport

.Je kunt tijdens het winterseizoen per trein gaan reizen dat wordt vaak ook aangeraden. Dit doe je om je wintersportbestemming te bereiken. Je kunt met de trein naar Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Zwitserland en dat is allemaal zeer snel en comfortabel. Met de trein reis je het winterlandschap tegemoet, dit is heel ontspannend. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over winterbanden en andere winterperikelen. Ga je met de trein op wintersport? Dat wordt een geweldige belevenis. Juist ook met de kinderen is het ideaal. Je stapt uit waar je ook kunt verblijven en zo hoef je niet met bagage te gaan sjouwen. En het leuke is: je vakantie begint al als je in de trein stapt. Op deze pagina vind je meer informatie over de leukste wintersport-reizen met trein.

Voordelen van op skivakantie met trein

Veel Nederlanders gaan in de kerstvakantie of vroeg in het jaar op skivakantie. Nog altijd nemen de meeste mensen de auto. Maar wist je dat ook de trein een uitstekend vervoersmiddel kan zijn? Met de trein geniet je van enkele belangrijke voordelen ten opzichte van de auto of het vliegtuig:

  • Jouw vakantie start al bij het instappen in de trein
  • Je hebt geen last van drukke wegen, files, en je hoeft niet te stoppen om te tanken
  • Je komt uitgerust en ontspannen aan op de plek van bestemming
  • Door te kiezen voor een nachttrein kan je zelfs een dag extra op de piste staan
  • Het is een klimaatbewuste manier van reizen. Je stoot veel minder CO-2 uit dan de auto of het vliegtuig

Met welke treinen kan ik op Wintersport?

Tegenwoordig kan je kiezen uit diverse treinen om op wintersport te gaan. Het meest populaire wintersportoord is Oostenrijk. Maar ook landen als Duitsland, Italië, Zwitserland en Tsjechië lenen zich uitstekend voor een skivakantie met de trein. Hieronder vind je de meest populaire treinen.

  1. ÖBB Nightjet: deze brengt je van Amsterdam naar Wenen (alleen in de nacht)
  2. Alpen Express: in de wintermaanden brengt deze speciale trein je naar de mooiste wintersport bestemmingen in Oostenrijk
  3. Krokus Express: Een speciale dienstregeling die je in de voorjaarsvakantie naar de leuke wintersport bestemmingen brengt
  4. Ski-Thalys: met deze speciale Thalys ben je binnen mum van tijd in de Alpen
  5. Met de auotrein: de autotrein brengt je op plek van bestemming en je kunt hier zelf jouw gang gaan met je eigen auto