ns treintickets vergelijken

Treinticket Aanbiedingen

Woont uw familie ver weg en hebt u geen auto, of vind u deze veel te duur? Dan hoeft dat geen probleem te zijn. Met een goedkoop treinkaartje van de Nederlandse Spoorwegen kunt u hen voordelig bezoeken. Bijna het hele jaar zijn er wel goedkope treinkaartjes te verkrijgen bij de NS. Goedkope treinkaartjes zijn vaak makkelijker te vinden dan u denkt, vooral als er een actie gaande is voor een goedkope dagkaart NS. Reist u vaker met de trein, bekijk dan eens of het voor u voordelig is om een NS kortingskaart aan te schaffen. Bekijk voor de actuele treintijden altijd de NS routeplanner, check ook of uw OV chipkaart wel voldoende saldo heeft. Moet u ook nog met de bus of tram, bekijk dan ook de site van ov9292. U kunt uw treinkaartjes online kopen maar ook op het station zelf. De eventuele storingen van de NS kunt u checken op de website van de NS.

Goedkoop dagjes uit in het weekend of tijdens de vakantie

Een dagje uit kan soms aardig in de papieren lopen. Het laatste wat u dan wilt is teveel betalen voor uw treinkaartje. Acties vergelijken kan daarom erg verstandig zijn. Hoe? Nou gewoon door deze site in de gaten te houden. Wij doen al het werk, door voor u de beste deals te verzamelen. Is er ergens een actie, dan bent u de eerste die het weet. Dan hoeft u dus alleen nog plannen te maken en in de trein te stappen. Dat is pas een relaxed begin van uw dagje uit. Soms zijn er speciale treinkaartjes acties in combinatie met een bezoek aan een dierentuin of pretpark.

Reizen combineren

Alhoewel goedkope treinkaartjes in verhouding goedkoper zijn betaald u in veel gevallen voor een kaartje door heel Nederland. Het maakt niet uit hoe ver of hoe vaak u reist op één dag, u betaalt dezelfde prijs. Combineer dus gewoon uw reizen. Hebt u een afspraak in Utrecht? Reis dan daarna lekker door naar Gelderland voor een dagje shoppen. Deze manier van reizen is vooral aan te raden als u de beschikking heeft over een NS Dagkaart. Overal in het land zijn er leuke uitjes. Denk maar eens aan de grote hoeveelheden museums die we hebben. Wat dacht je van pretparken, de dierentuin of kinderboerderijen. Ook de natuur is hierdoor te bereiken. Een wandeling op de heide wordt mogelijk of ga je toch liever naar de Veluwe? Wat dacht je daarnaast van een wandeling over het strand. Even uitwaaien vinden we op zijn tijd best lekker om vervolgens op te warmen in een van de restaurantjes.

Overzicht actuele kortingsacties

  • Gratis overgangsbewijs 2e naar 1e klas bij uw voordeel abonnement: Als u al een abonnement van de Nederlandse Spoorwegen heeft krijgt u hier soms ook een gratis treinkaartje bij. Voor de zomervakantie krijgt u dan bijvoorbeeld een overgangsbewijs van tweede naar eerste klas. Dit houdt in dat u betaald voor de tweedeklas, maar mag plaatsnemen in de eerste klas. Dit kan u zeer veel geld schelen. Helaas zijn de kaartjes echter niet te combineren met een goedkoop treinkaartje van een supermarktketen of winkel. Houdt de website van de NS in de gaten voor de laatste acties voor gratis of voordelige treinkaartjes.
  • Spoordeelwinkel: Wel eens gehoord van Spoordeel? Spoordeel is de voordeelsite van de Nederlandse Spoorwegen, waar zij aantrekkelijke combinatieacties op aanbieden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een dagje naar de dierentuin waarbij uw reis gratis is of een dagje naar de Efteling met de trein voor een lager tarief. De uitjes zijn opgedeeld in verschillende categorieën zoals, Dagje uit, hotels, kunst en cultuur, steden en attracties. Zo is er voor iedereen wil een aantrekkelijk uitje te bedenken. Deze aanbiedingen duren altijd maar kort, dus op is op. In de zomermaanden kunt u profiteren van goedkope treinkaartjes in combinatie met andere acties.
  • Meereiskaarten: Door middel van een meereiskaart/meereisproduct kunt u iemand anders gratis laten meereizen met uw voordeel abonnement. Dit kan een goede optie zijn als u een dagje uit gaat met uw hele gezin. Omdat u maximaal 3 mensen gratis mee mag laten reizen, kunnen bijvoorbeeld uw partner en twee kinderen gratis met u mee op reis. Lees de voorwaarden van een meereiskaart (ook voor studenten) goed door voordat je in de trein stapt.
  • Railrunner: De railrunner is het kinderkaartje van de NS. Met dit treinkaartje betaald u minder voor het kaartje van uw kind dan voor uw eigen kaartje. Deze kaartjes zijn geldig voor kinderen tussen de vier en de elf jaar en zijn te gebruiken in zowel de eerste als de tweede klas. In de tweede klas mag een kind alleen reizen met dit kaartje. In de eerste klas is het treinkaartje alleen geldig onder begeleiding van een volwassenen. In dat geval kunt u als volwassenen maximaal 3 kinderen met een railrunner meenemen in de eerste klas. Er is ook een railrunner treinkaartje beschikbaar waarmee je door Europa kunt reizen.
  • NS Groepsretour: Reist u met een groep en gaan jullie ook weer samen terug, dan kan het handig zijn om een groepsretour te kopen. Met een groepsretour betalen jullie gezamenlijk één vast bedrag voor de hele reis. De beginprijs voor een groepsretour is 55 euro voor vier personen. Wilt u met meerdere personen reizen dan betaald u 2,50 euro per persoon die erbij komt. Dus voor acht personen zou u dan 65 euro moeten betalen. U hoeft dan niet twee keer een groepsretour voor vier personen te kopen. Bekijk alle mogelijkheden en actievoorwaarden voor groepskorting op treinkaartjes op de site van de NS.
  • AH treinactie: Deze treinkaartjesactie wordt vaak herhaald en kan u dan ook veel voordeel opleveren als u hierop let. Deze kaartjes zijn meestal geschikt als NS dagkaart voor in het weekend. Soms zijn er ook acties waarmee u met uw NS dagkaart doordeweeks kan reizen tijdens de daluren. De daluren zijn de uren die buiten de spitstijden vallen. Er is nog niet bekend wanneer de volgende treinkaartjes actie van de Albert Heijn wordt gehouden. Houdt de website van de Albert Heijn in de gaten want de treinkaartjes actie is vaak van korte duur. Na aankoop moet u de NS dagkaart nog verzilveren.
  • Kruidvat, Trekpleister, Blokker en Hema treinactie: Ook bij winkelketens kunt u vaak een voordelig dagkaart kopen waarmee u het hele klant door kunt reizen. U kunt deze acties regelmatig vinden bij winkels als Kruidvat, Trekpleister, Blokker en Hema. Ook deze treinkaartjes zijn vaak geldig bij alle treinmaatschappijen in Nederland. Soms zijn er ook acties voor een OV dagkaart. Met dit kaartje kunt u door heel Nederland met de trein, bus, tram en metro reizen. Hierdoor kunt u één kaartje gebruiken voor uw hele reis. Dat is wel zo handig.