ns treintickets vergelijken

Hoe kan ik een internationaal treinticket online kopen?

Een internationaal treinkaartje kopen kost soms net iets meer moeite dan een gewoon treinkaartje kopen. Maar als je weet waar je moet zijn, blijkt het eigenlijk heel eenvoudig te zijn om een internationaal treinkaartje te kopen. Je koopt zo’n kaartje gewoon op NS stations, op internet en soms zelfs in de automaat op het station. Daarnaast kun je ook nog eens profiteren van leuke acties, mooie aanbiedingen en fikse kortingen.

Internationaal treinkaartje kopen bij NS International

Een internationaal treinkaartje kopen van NS doe je eenvoudig bij de balie op het station of op de website. De speciale website van internationale treinreizen is NS HiSpeed: hier kun je ook internationale treinkaartjes kopen voor reizen met bijvoorbeeld de TGV of de ICE. Dit zijn hogesnelheidstreinen, waarmee je in no time in grote Europese steden bent zoals Berlijn, Brussel of Parijs. Sommige internationale treinkaartjes kun je ook kopen in de kaartjesautomaat op het station, maar het is slimmer om dit aan de balie óf online te doen. Je hebt dan namelijk ook de keuze uit zitplaatsen, klasse en reistijden.

Zijn internationale treinkaartjes duur?

Wil je een internationaal treinkaartje kopen? Dan vraag je je misschien af of dit niet heel erg duur is. Natuurlijk kost een treinkaartje naar het buitenland meer dan een treinkaartje voor een reis van Rotterdam naar Amsterdam. Je betaalt een internationale toeslag en je internationale treinkaartje is vaak op naam, wat betekent dat je ook je legitimatie moet kunnen laten zien. Gelukkig zijn er altijd veel aanbiedingen en kortingen te vinden, vooral online op de website van NS en HiSpeed. Een internationaal treinkaartje kopen is dus duurder dan een treinkaartje voor alleen Nederland, maar je kunt nog steeds profiteren van hoge kortingen en leuke aanbiedingen.

Boek treintickets via een reisbureau

Grote ANVR-reisbureaus zijn, naast de websites, de automaat en de balie op het station, ook een goed en betrouwbaar verkooppunt van internationale treinkaartjes. Het grote voordeel van een internationaal treinkaartje kopen bij een reisbureau, is dat je er ook meteen andere reserveringen kunt regelen voor je reis, bijvoorbeeld een transfer, een hotel of een rondreis door een bepaalde streek, een Europese stad of zelfs een heel land. Boek je al deze vakantiebenodigdheden bij het reisbureau van je keuze, dan krijg je vaak ook nog korting op de gezamenlijke bestelling en ben je doorgaans goedkoper uit dan als je alles her en der los reserveert.

Plaats een reactie