ns treintickets vergelijken

Treinreis Servië

Servië is een land gelegen in Centraal- en Oost-Europa. Het heeft een bevolking van ongeveer 7 miljoen mensen en de officiële talen zijn Servisch, Hongaars en Bosnisch. Het land heeft een lange geschiedenis en is een van de oudste landen in Europa. Servië heeft een divers landschap, waaronder bergen, bossen, meren en rivieren. Belangrijke steden in Servië zijn Belgrado, Novi Sad en Niš. Het land is een populaire toeristische bestemming, met veel interessante culturele bezienswaardigheden, zoals de stad Kotor, de Sint-Sava-kathedraal en het fort van Kalemegdan.

Kan ik met de trein van Nederland naar Servië?
Er is geen directe treinverbinding tussen Nederland en Servië. Reizigers moeten een combinatie van trein, bus of vliegtuig gebruiken om van Nederland naar Servië te reizen. We kun je via andere Europese landen doorreizen naar dit gebied.

Wat zijn de nationale spoorwegen van Servië?
De nationale spoorwegen van Servië worden geëxploiteerd door de Servische spoorwegmaatschappij (Железнице Србије), die deel uitmaakt van de Servische Staat Railways. De maatschappij exploiteert verschillende spoorlijnen over het hele land, waaronder de Belgrado-Bar lijn, de Belgrado-Niš lijn, de Belgrado-Subotica lijn, de Belgrado-Valjevo lijn en de Belgrado-Beograd lijn.

Hoe lang duurt de treinreis van Nederland naar Servië?
De exacte reistijd van Nederland naar Servië hangt af van de vertrek- en aankomstlocatie in beide landen. Maar als we uitgaan van een reis van Amsterdam naar Belgrado, dan duurt de treinreis ongeveer 22 uur.

Wat zijn de grootste treinstations in Servië?

De grootste treinstations in Servië zijn:

 1. Belgrado Centraal Station
 2. Novi Sad Station
 3. Subotica Station
 4. Niš Station
 5. Pancevo Station
 6. Zrenjanin Station
 7. Sremska Mitrovica Station
 8. Valjevo Station
 9. Uzice Station
 10. Kragujevac Station

Wat kost een treinkaartje naar Servië?
Het prijskaartje voor een treinkaartje naar Servië hangt af van de exacte bestemming. Het is dus moeilijk om één prijs te geven. De beste manier om een prijs te vinden is door op de website van de Servische spoorwegen te zoeken naar de tarieven voor de route die je wilt afleggen.

Wat zijn de mooiste bestemmingen in Servië?

 1. Belgrado
 2. Novi Sad
 3. Subotica
 4. Zlatibor
 5. Vojvodina
 6. Kopaonik
 7. Sremski Karlovci
 8. Smederevo
 9. Nis
 10. Zlatar

Wat is de beste reistijd voor Servië?
De beste reistijd voor Servië is in de lente (mei – juni) of in de herfst (september – oktober). De temperaturen zijn dan meestal aangenaam, er valt weinig neerslag en er zijn veel festivals en evenementen.

Wat is het adres van de nederlandse ambassade in Servië?
Adres: Kneza Milosa 8, 11000 Belgrado, Servië
Telefoon: +381 11 3282 900
Fax: +381 11 3282 912
E-mail: belgrade@minbuza.nl

Wat zijn mooie musea in Servië?

 1. Museum Kunstpalast Belgrado
 2. Nationaal Museum van Servië
 3. Ethnografisch museum
 4. Museum voor militaire geschiedenis
 5. Muzej Grada Beograda
 6. Muzej Vuka i Dositeja
 7. Muzej Istorije Jugoslavije
 8. Naturhistorische museum
 9. Nationale Galerie voor Schone Kunsten
 10. Muzej Nikola Tesla

Wat voor klimaat heeft Servië?
Servië heeft een gematigd klimaat, met warme, droge zomers en koude, natte winters. In de lente en de herfst is het klimaat heerlijk, met veel zon en weinig regen. De temperaturen variëren meestal tussen ongeveer 0 graden Celsius in de winter tot ongeveer 28 graden Celsius in de zomer.

Welke taal spreken ze in Servië?
De officiële taal van Servië is Servisch. Servisch wordt gesproken door de meeste inwoners van het land. Andere talen die in Servië gesproken worden, zijn Hongaars, Bosnisch, Kroatisch, Roemeens, Albanees, Turks, Tsjechisch en Sloveens.