ns treintickets vergelijken

Treinreis Roemenië

Roemenië is een land in Zuidoost-Europa dat grenst aan Bulgarije, Hongarije, Oekraïne, Servië en Moldavië. Het land heeft een geschiedenis die meer dan tweeduizend jaar teruggaat, waarin invloeden uit de Romeinse en Byzantijnse tijd, de Middeleeuwenen de Ottomaanse overheersing sterk aanwezig zijn. Roemenië heeft een schitterende natuur, waaronder de Karpaten, de Donauvallei, de kust van de Zwarte Zee en het Kanaal van Roemenië. Het land heeft ook een levendige cultuur met een rijke muziek- en dansscène. Roemenië is tevens een populair toeristisch bestemming, met inbegrip van steden zoals Boekarest, Timișoara, Sibiu en Brasov.

Hoe kan ik met de trein van Nederland naar Roemenië reizen?
Om van Nederland naar Roemenië met de trein te reizen, moet je eerst met de trein naar een buurland reizen. De meest populaire route is vanuit Nederland naar Duitsland, vervolgens naar Oostenrijk en daarna naar Roemenië. In sommige gevallen is het mogelijk om een directe trein vanuit Nederland naar Roemenië te nemen. Hiervoor zul je echter eerst een internationale treinreis boeken met behulp van een treinmaatschappij.

Wat zijn de nationale spoorwegen van Roemenië?

De nationale spoorwegen van Roemenië worden geregeld door de nationale spoorwegmaatschappij, CFR SA. CFR SA exploiteert lange-afstands- en regionale treinverbindingen over het hele land, evenals lokaal openbaar vervoer. CFR SA biedt ook internationale treinverbindingen naar buurlanden, waaronder Hongarije, Bulgarije, Servië, Oekraïne, Moldavië en Turkije.

Hoe lang duurt de treinreis van Nederland naar Roemenië?
De exacte duur van de treinreis van Nederland naar Roemenië hangt af van de route die je kiest. Als je via Duitsland reist, kan de reis tussen de 24 en 30 uur duren, afhankelijk van de verbindingen die je kiest.

De grootste treinstations in Roemenië zijn:

 1. Gara de Nord, Boekarest
 2. Gara Timisoara Nord, Timisoara
 3. Gara Cluj Napoca, Cluj-Napoca
 4. Gara Iasi, Iasi
 5. Gara Braila, Braila
 6. Gara Galati, Galati
 7. Gara Constanta Nord, Constanta
 8. Gara Craiova, Craiova
 9. Gara Suceava Nord, Suceava
 10. Gara Arad, Arad

Wat kost een treinkaartje naar Roemenië?
Het tarief voor een treinkaartje naar Roemenië hangt af van de route die je neemt en van waar je vertrekt. Als je bijvoorbeeld vanuit Nederland naar Roemenië wilt reizen, kost een retourticket tussen €200 en €500. Afhankelijk van je vertrekpunt, airlines en reisperiode kan de prijs variëren.

Wat zijn de mooiste bestemmingen in Roemenië?

 1. Boekarest – Boekarest is de hoofdstad van Roemenië en een van de meest populaire bestemmingen in het land. Boekarest staat bekend om zijn cultuur, architectuur en historische bezienswaardigheden.
 2. Sinaia – Sinaia is een stad in de regio Transsylvanië en de thuisbasis van het beroemde Peles Castle. De stad staat bekend om zijn schilderachtige landschappen en prachtige kastelen.
 3. Bran – Bran is een klein stadje in Transsylvanië en de thuisbasis van het beroemde Bran Castle. Het kasteel is ook bekend als “Dracula’s Castle” en is een must-see bestemming in Roemenië.
 4. Timisoara – Timisoara is een van de oudste steden in Roemenië en de thuisbasis van het Verzetsmuseum. Timisoara heeft ook een levendige stadscentrum met vele restaurants, cafés en winkels.
 5. Sibiu – Sibiu is een prachtige stad in Transsylvanië die bekend staat om zijn prachtige architectuur en historische bezienswaardigheden. Er zijn vele musea, kastelen en kerken te bezoeken in Sibiu.

Wat is de beste reistijd voor Roemenië?
De beste reistijd voor Roemenië is mei tot september. In deze periode is het meestal warm en zonnig. De temperatuur ligt tussen de 20 en 30 graden Celsius. In de wintermaanden is het koud en kan het sneeuwen.

Wat is het adres van de nederlandse ambassade in Roemenië?
Het adres van de Nederlandse Ambassade in Roemenië is: Strada Ion Campineanu nr 14, Sector 1, 010041 Bucharest, Roemenië.

Wat zijn mooie musea in Roemenië?

Er zijn veel mooie musea in Roemenië, waaronder:

 • Het Brukenthal National Museum, in Sibiu
 • Het Museum van de Roemeense Geschiedenis, in Boekarest
 • Het Museum van Natuurlijke Geschiedenis, in Boekarest
 • Het Revolutionaire Museum, in Boekarest
 • Het National Museum van Kunst, in Boekarest
 • Het Muzeul National de Istorie a Romaniei, in Boekarest

Wat voor klimaat heeft Roemenië?
Roemenië heeft een gematigd continentaal klimaat met warme zomers en koude winters. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden varieert tussen 22 °C en 25 °C en kan in het binnenland oplopen tot 30 °C. De winters zijn meestal koud met temperaturen die variëren van -3 °C tot 0 °C.

Is het veilig om te reizen naar Roemenië?
Ja, het is veilig om naar Roemenië te reizen. Hoewel er waarschuwingen zijn voor verminderde veiligheid in sommige delen van het land, zijn er geen specifieke reiswaarschuwingen voor Roemenië. Reizigers moeten echter wel voorzichtig zijn en de lokale veiligheidsregels volgen.