ns treintickets vergelijken

Treinreis Letland

Letland is een Baltisch land dat aan de Oostzee grenst. Het land heeft een geschiedenis van onafhankelijkheid die meer dan 700 jaar oud is. Letland is lid van de Europese Unie sinds 2004 en heeft een gemiddelde economische groei in de afgelopen jaren. De hoofdstad is Riga, dat bekend staat om zijn middeleeuwse architectuur en culturele evenementen. De nationale taal is Letlands, maar er zijn ook andere talen zoals Russisch en Engels die veel gesproken worden. Letland heeft een prachtige natuur met bossen, meren en kustlijn.

Reizen met de trein naar Letland
Reizen met de trein naar Letland is een geweldige manier om het land te verkennen. Er zijn verschillende routes en opties die je kunt kiezen, afhankelijk van waar je naartoe wilt gaan en hoe ver je wilt reizen. De meeste ritten beginnen in Riga, de hoofdstad van Letland, en gaan van daaruit naar andere delen van het land. Er zijn ook treinroutes die je naar verschillende buurlanden kunnen brengen, zoals Litouwen, Estland en Polen. Reizen met de trein is een betaalbare en comfortabele manier om Letland te verkennen, met veel verschillende klassen en opties om uit te kiezen.

Goedkoop met de trein naar Letland

De nationale spoorwegen van Letland zijn Latvijas Dzelzceļš (LDz). Deze spoorwegmaatschappij opereert lokale treinen binnen Letland, en internationale treinen naar buurlanden zoals Litouwen, Estland, Rusland en Wit-Rusland. De treinreis van Nederland naar Letland duurt ongeveer twee dagen. De reis begint met een treinreis van Nederland naar Oostenrijk en vervolgens door naar Letland.

Wat zijn de grootste treinstations in Letland?

De grootste treinstations in Letland zijn:

 1. Riga Central Station
 2. Daugavpils Station
 3. Liepaja Station
 4. Jelgava Station
 5. Valka Station
 6. Ogre Station
 7. Jekabpils Station
 8. Valmiera Station
 9. Rezekne Station
 10. Cesis Station

Wat kost een treinkaartje naar Letland?
Het tarief voor een treinkaartje naar Letland varieert afhankelijk van de afstand die je aflegt. Een kaartje voor de kortste route vanuit Nederland naar Letland kost ongeveer €99,90.

Handige informatie over jouw vakantie in Letland

Letland is een klein land in het Baltische gebied, waar de Baltische stranden, de vele meren en de oude steden een prachtige bestemming vormen voor toeristen. De hoofdstad Riga is een populaire bestemming voor toeristen met een lange geschiedenis, culturele hoogtepunten en tal van winkels, parken, musea, restaurants en nachtclubs.

 • De stad Kuldiga is een prachtige bestemming in Letland, die bekend staat om de oude cobblestone straatjes, de vele middeleeuwse gebouwen en de vele kleine winkeltjes. Het is ook de thuisbasis van de grootste waterval van Europa, Venta-waterval, waar toeristen kunnen genieten van het adembenemende uitzicht.
 • De stad Sigulda is een andere populaire bestemming in Letland, die bekend staat om de vele kastelen, musea en parken. Sigulda is ook de thuisbasis van de grootste rodelbaan in Europa, de Sigulda Bobsleigh, waar toeristen kunnen genieten van een avontuurlijke ervaring.
 • De stad Liepaja is een andere populaire bestemming in Letland, waar toeristen kunnen genieten van de vele stranden, de vele meren en het prachtige stadscentrum. Liepaja is ook bekend om zijn vele cultuurhistorische bezienswaardigheden, waaronder het oude fort en de kathedraal.
 • Tot slot is de stad Jurmala een andere populaire bestemming in Letland, die bekend staat om de prachtige stranden, de vele parken en de vele restaurants. Jurmala is ook de thuisbasis van het grootste zandstrand van Europa, waar toeristen kunnen genieten van een heerlijke zon- en zeevakantie.

Beste reistijd
De beste reistijd voor Letland is mei tot september. De gemiddelde temperaturen liggen tussen de 10°C en 20°C, waardoor het ideaal is voor het verkennen van de steden en het bezoeken van de populaire stranden. De lente is perfect voor het bezoeken van de vele bloemenweiden, terwijl de zomermaanden ideaal zijn voor activiteiten zoals zwemmen, kanoën, vissen en kamperen.

Wat zijn mooie musea in Letland?

 1. Kunstmuseum van Letland in Riga
 2. Historisch Museum van Letland in Riga
 3. Latvijas Nacionālā Māksla in Riga
 4. Vermanes Park Museum in Riga
 5. Musei Vēstures in Liepāja
 6. Lietuvas Nacionālā Māksla in Riga
 7. Liepājas Māksla in Liepāja
 8. Jūras Muzejs in Ventspils
 9. Rundāles Pils Muzejs in Rundāle
 10. Mūsu Tautas Māksla in Jelgava

Adres van de Nederlandse ambassade in Letland

Gertrudes iela 8
Riga, LV-1011
Letland
Telefoon: +371 67 020 590
Fax: +371 67 020 595
E-mail: rig@minbuza.nl

Wat voor klimaat heeft Letland?

Letland heeft een gematigd maritiem klimaat. De zomers zijn meestal warm en vochtig, terwijl de winters koud en nat zijn. De gemiddelde temperatuur varieert tussen -2°C in januari en 17°C in juli. De meeste neerslag valt tussen mei en september.

Wat is een lokaal gerecht in Letland?

Kāpostu zupa is een traditioneel Letlands gerecht. Het is een koolsoep met gestoofde uien, kruiden en aardappelen. Vaak wordt het geserveerd met een garnituur van spek, worst of kaas.