ns treintickets vergelijken

Treinreis Kroatië

Kroatië is een Zuid-Europese staat die aan de Adriatische Zee ligt. Het land is bekend om zijn schitterende stranden, heuvels en eilanden. Het heeft ook een lange geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Kroatië is ook een populaire toeristenbestemming, met veel historische steden, monumenten en culturele attracties. Er is ook veel te doen in de natuur, met schilderachtige kustlijnen en prachtige meren en parken.

Reizen met de trein naar Kroatie is een geweldige manier om het land te verkennen. De meeste steden in Kroatie worden geserveerd door een goed ontwikkeld spoorwegnetwerk. Er zijn meerdere internationale verbindingen naar Kroatie en de meeste steden binnen het land zijn binnen een korte tijd bereikbaar. Er is ook een sleepdienst beschikbaar op veel routes.

Met de trein kunt u verschillende plaatsen in Kroatie bezoeken, zoals Split, Rijeka, Zagreb, Dubrovnik en Osijek. De trein is ook een comfortabele en betaalbare manier om naar het buitenland te reizen, zoals naar Slovenië, Bosnië en Herzegovina, Servië en Montenegro.

De Kroatische Spoorwegen (HŽ) bieden verschillende tickettypes aan, waaronder elke dag tickets, losse tickets, seizoenskaarten en terugreis tickets. HŽ biedt ook speciale deals aan voor studenten, kinderen, senioren en personen met een handicap. De meeste treinritten zijn goedkoop, wat het reizen met de trein een betaalbaar alternatief maakt voor het vliegen of autorijden.

Goedkoop met de trein naar Kroatië

De nationale spoorwegen van Kroatië worden bestuurd door HŽ Putnički Prijevoz, de Kroatische spoorwegmaatschappij. Het net bestaat uit 1.228 kilometer aan spoorwegen, waarvan de meeste sporen dubbelsporig zijn. De meeste sporen zijn verouderd en veel van de spoorlijnen zijn niet elektrisch. Het systeem heeft verschillende verbindingen met andere landen, waaronder Italië, Hongarije, Slovenië, Bosnië en Herzegovina en Montenegro. De exacte reistijd hangt af van de gekozen route, maar de reis van Nederland naar Kroatië kan gemiddeld ongeveer 18 tot 24 uur duren.

Wat zijn de grootste treinstations in Kroatië?

De grootste treinstations in Kroatië zijn:

 1. Zagreb Glavni Kolodvor – Zagreb
 2. Rijeka Glavni Kolodvor – Rijeka
 3. Osijek Glavni Kolodvor – Osijek
 4. Split Glavni Kolodvor – Split
 5. Zadar Glavni Kolodvor – Zadar
 6. Slavonski Brod Glavni Kolodvor – Slavonski Brod
 7. Vinkovci Glavni Kolodvor – Vinkovci
 8. Vukovar Glavni Kolodvor – Vukovar
 9. Sisak Glavni Kolodvor – Sisak
 10. Pula Glavni Kolodvor – Pula

Alles wat je moet weten over vakantieland Kroatië

Kroatië is een prachtig land met veel mooie bestemmingen om te bezoeken. De bekendste bestemmingen zijn de Kvarner-baai en de steden Dubrovnik en Split. De Kvarner-baai is een prachtig gebied met kleine eilanden en baaien en het heeft veel te bieden, van het bezoeken van historische steden en het ontdekken van natuurparken tot het genieten van de stranden. Dubrovnik is een van de meest romantische steden in Europa, bekend om de prachtige middeleeuwse stadsmuren en het schitterende uitzicht op de Adriatische Zee. Split is een andere schitterende stad met een indrukwekkende kathedraal, historische monumenten en veel culturele bezienswaardigheden. Andere mooie bestemmingen in Kroatië zijn de Elafiti-eilanden, de Plitvice-meren, de stad Zadar en de havenstad Rijeka.

Wat zijn mooie musea in Kroatië?

 1. Museum of Broken Relationships (Zagreb)
 2. Ethnographic Museum (Split)
 3. Museum of Croatian Archaeological Monuments (Split)
 4. Museum of Contemporary Art (Zagreb)
 5. Museum of Naive Art (Zagreb)
 6. Croatian Natural History Museum (Zagreb)
 7. Maritime Museum (Split)
 8. Museum of Arts and Crafts (Zagreb)
 9. Archaeological Museum (Split)
 10. Museum of Modern and Contemporary Art (Rijeka)

De beste reistijd voor Kroatië is van mei tot september, wanneer de temperaturen het warmst zijn en de zee het meest aangenaam is. In de zomermaanden juli en augustus zijn de stranden erg druk, maar je kunt ook in de lente of herfst naar Kroatië gaan, als je de warmere temperaturen en het heldere water wilt vermijden.

Adres Nederlandse ambassade
Adres: Prilaz Gjure Deželića 4, 10000 Zagreb, Kroatië
Telefoon: +385 1 485 1100
E-mail: nlgovzag@mvep.hr

Wat kost een treinkaartje naar Kroatië?

Het prijskaartje van een treinkaartje naar Kroatië kan variëren, afhankelijk van waar je naartoe reist en hoe ver je gaat. De meeste internationale treinreizen beginnen in Zagreb, waar een enkele reis tussen 10 en 25 euro kan kosten. Als je verder naar het zuiden reist, bijvoorbeeld naar Split, zal de prijs hoger zijn. Een enkele reis naar Split kost ongeveer 40 tot 50 euro.

Wat voor klimaat heeft Kroatië?

Kroatië heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De zomers zijn meestal warm en droog, met temperaturen die meestal boven de 25 °C liggen. De winters zijn milder en vochtiger, met temperaturen die meestal rond de 5 °C liggen.

Wat is een lokaal gerecht in Kroatie?

Kroatisch lokale gerechten variëren van regio tot regio maar sommige populaire gerechten zijn: Ćevapčići (gefrituurde gehaktballetjes), Pljeskavica (gefrituurde hamburgers), Pašticada (rundvlees in een zoete saus), Sarma (wijnbladeren gevuld met gehakt en rijst) en Peka (vlees met groenten gekookt in een klei oven).