ns treintickets vergelijken

Treinreis Ierland

Ierland is een eiland dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk. Het land heeft een sterk gevoel van nationaal bewustzijn, met een unieke cultuur, muziek, taal, kunst en folklore. Ierland wordt beschouwd als een van de meest magische plaatsen op aarde, met prachtige landschappen, historische steden, traditionele pubs en een warm gastvrije bevolking. Ierland is ook bekend om haar levendige steden, prachtige kustlijnen en veel historische bezienswaardigheden.

Helaas is er geen directe treinverbinding tussen Nederland en Ierland. U kunt wel vliegen, of een combinatie van trein en veerboot gebruiken.

Goedkoop met de trein naar Ierland

De reis van Nederland naar Ierland duurt ongeveer 17 uur met de trein. Een rechtstreekse verbinding is niet mogelijk. De grootste treinstations in Ierland zijn Dublin Heuston, Belfast Central, Cork Kent, Limerick Colbert, Galway Ceannt, Sligo Mac Diarmada, Newbridge, Portlaoise, Dundalk en Waterford. Hieronder volgt een lijst met vervoersmaatschappijen die je kunt gebruiken:

 1. Iarnród Éireann (Irish Rail)
 2. Dublin Bus
 3. Bus Éireann
 4. Luas (Dublin Light Rail)
 5. Cork Suburban Rail
 6. Limerick Suburban Rail
 7. Galway Suburban Rail
 8. Waterford Suburban Rail

Handige informatie over jouw vakantie in Ierland

De beste reistijd voor Ierland hangt af van wat u wilt zien en doen tijdens uw reis. Als u van plan bent om het landschap te verkennen, zou u het beste tussen april en september kunnen reizen. Deze maanden zijn droog en bieden de meeste zonuren. Als u van plan bent om de steden te verkennen, kunt u het hele jaar door reizen, maar de meeste mensen bezoeken Ierland tussen mei en september, omdat de weersomstandigheden het meest gunstig zijn.

Top-10 bestemmingen in Ierland

 1. Dublin
 2. Galway
 3. Killarney
 4. Cork
 5. Cliffs of Moher
 6. The Ring of Kerry
 7. The Giant’s Causeway
 8. Dingle Peninsula
 9. Aran Islands
 10. Belfast

Top-10 musea in Ierland

 1. National Gallery of Ireland, Dublin
 2. National Museum of Ireland, Dublin
 3. Chester Beatty Library, Dublin
 4. Irish Museum of Modern Art, Dublin
 5. Ulster Museum, Belfast
 6. National Botanic Gardens, Dublin
 7. Crawford Art Gallery, Cork
 8. Glendalough Monastic Site, Wicklow
 9. Irish Landmark Trust, Dublin
 10. The Ark, Dublin


Het adres van de Nederlandse Ambassade in Ierland is:
Merrion Road
Ballsbridge
Dublin 4
Ierland

Is Ierland een duur land?

Het hangt er van af wat je vergelijkt. Als je het vergelijkt met andere Europese landen, is Ierland een redelijk betaalbaar land. Als je het vergelijkt met landen buiten Europa, is Ierland een duurder land.

Wat voor klimaat heeft Ierland?

Ierland heeft een gematigd zeeklimaat. Het land heeft warme, regenachtige zomers en milde, natte winters. De temperaturen kunnen variëren tussen 0°C in de winter en 18°C in de zomer. Ierland heeft veel neerslag, met gemiddelden van 1000 mm per jaar.

Is het veilig om te reizen naar Ierland?

Ja, het is veilig om te reizen naar Ierland. De Ierse overheid heeft een aantal maatregelen ingevoerd om ervoor te zorgen dat reizigers veilig kunnen reizen. Deze maatregelen omvatten onder andere het invoeren van een ’traffic light’-systeem om reizigers te helpen bij het navigeren van het land en het verstrekken van informatie over lokale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen.