ns treintickets vergelijken

Treinreis Hongarije

Hongarije is een land in Centraal-Europa. Het is het enige land in de Europese Unie dat geen kust heeft. Hongarije heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Het landschap is gevarieerd, met bergen, meren, valleien en vele meren. Hongarije is ook bekend om zijn thermale baden, wijnproductie en voor zijn unieke muziek en folklore.

Kan ik met de trein naar Hongarije?
Ja, dat kan. Er zijn treinverbindingen tussen Nederland en Hongarije. Je kunt bijvoorbeeld met de EuroCity-trein vanuit Amsterdam naar Boedapest reizen. Dit duurt ongeveer 12 uur. Er zijn ook andere opties, zoals de trein vanuit Berlijn naar Boedapest, die ongeveer 7 uur duurt.

Goedkoop met de trein naar Hongarije

De nationale spoorwegen van Hongarije worden geleid door de Magyar Államvasutak (MAV). De belangrijkste spoorlijnen in Hongarije zijn: de ÖBB-MAV International, de Intercity en de Eurocity. De ÖBB-MAV International verbindt Hongarije met Oostenrijk en Duitsland, terwijl de Intercity-lijnen korte verbindingen bieden tussen belangrijke steden in Hongarije. De Eurocity-lijnen verbinden Hongarije met Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije en Oekraïne. Het duurt ongeveer 24 uur om van Nederland naar Hongarije te reizen met de trein.

Grote treinstations
De grootste treinstations in Hongarije zijn: Keleti pályaudvar (Budapest), Nyugati pályaudvar (Budapest), Déli pályaudvar (Budapest), Miskolc-Tiszai pályaudvar (Miskolc), Debreceni pályaudvar (Debrecen), Szegedi pályaudvar (Szeged), Győri pályaudvar (Győr), Pécsi pályaudvar (Pécs), Kecskeméti pályaudvar (Kecskemét), Szombathelyi pályaudvar (Szombathely) en Szolnoki pályaudvar (Szolnok).

Is Hongarije een duur land?
Het hangt ervan af wat u precies bedoelt met “duur”. In sommige opzichten is Hongarije een relatief goedkoop land om te bezoeken, met lage hotelprijzen en relatief goedkope restaurants. In andere opzichten, zoals bijvoorbeeld het kopen van een huis of werken, kan het echter duur zijn.

Handige informatie over jouw vakantie in Hongarije

De beste reistijd voor Hongarije is van mei tot september. De temperaturen zijn dan aangenaam en er is meer kans op zonnig weer.

Top-10 bezienswaardigheden

 1. Boedapest
 2. Balatonmeer
 3. Tisza-meer
 4. Hortobágy National Park
 5. De Bakony Hills
 6. De Tokaj-Hegyalja-wijnregio
 7. Eger
 8. De Donauvallei
 9. De Aggtelek National Park
 10. De plaatsen van de Thermaalmeren van Hévíz en Bukfurdo.

Top-10 musea in Hongarije

 1. Nationaal Museum van Hongarije in Boedapest
 2. Aquincum Museum in Boedapest
 3. Magyar Nemzeti Galéria in Boedapest
 4. Kunstmuseum van Szépművészeti in Boedapest
 5. Museum voor Moderne Kunst in Boedapest
 6. Szentendrei Skanzen Openluchtmuseum in Szentendre
 7. Joods Museum en Archief in Boedapest
 8. Nationale Gallerij van Hongarije in Boedapest
 9. Mecseki Földtani Múzeum in Pécs
 10. Museum voor Hongaarse Schilderkunst in Szentendre
Wat voor klimaat heeft Hongarije?

Hongarije heeft een gematigd landklimaat. Het heeft warme zomers en koude winters. De gemiddelde temperatuur varieert tussen -2 en 18 graden Celsius in januari en tussen 17 en 24 graden Celsius in juli. De temperatuur kan echter sterk variëren afhankelijk van de regio. De jaarlijkse neerslag is gemiddeld 500 mm, maar er zijn gebieden waar het tot 1000 mm kan bereiken.

Is het veilig om te reizen naar Hongarije?

Ja, het is veilig om naar Hongarije te reizen. Er is momenteel een lage criminaliteitscijfer in het land en er is ook een laag risico op terrorisme. Er zijn echter bepaalde waarschuwingen die gelden voor reizigers die naar Hongarije reizen. Deze waarschuwingen omvatten het vermijden van openbare manifestaties, het vermijden van plaatsen waar veel toeristen samenkomen en het vermijden van gebieden waar de politie een aanwezigheid heeft. Reizigers wordt ook aangeraden om de lokale wetten en gebruiken van het land te kennen en te respecteren.