ns treintickets vergelijken

Treinreis Griekenland

Griekenland is een land in het zuidoosten van Europa. Het is een van de oudste beschavingen ter wereld en is de bakermat van de Europese cultuur. Het land heeft een lange geschiedenis met veel invloeden van andere culturen, waaronder Romeins, Byzantijns en Ottomaans. Het heeft een mediterraan klimaat met prachtige stranden, eilanden en historische plaatsen. Er zijn veel toeristische attracties zoals het Akropolis in Athene, de tempels van Delphi en de Parthenon. Griekenland heeft ook een bruisend nachtleven, waar bezoekers kunnen genieten van lokale gerechten, wijnen en live muziek.

Nee, het is helaas niet mogelijk om rechtstreeks met de trein van Nederland naar Griekenland te reizen. U zult een vliegtuig of een boot moeten nemen om naar Griekenland te reizen.

Goedkoop met de trein naar Griekenland

De nationale spoorwegen van Griekenland worden geëxploiteerd door de Griekse Staatsrailways (OSE). OSE verzorgt passagiers- en goederentransport over het hele land, met een uitgebreid netwerk dat meer dan 2900 kilometer spoor omvat. De belangrijkste lijnen zijn de lijn Athene-Thessaloniki en de lijn Athene-Kavala. OSE exploiteert ook een aantal binnenlandse lijnen en een aantal lijnen die buitenlandse bestemmingen bereiken.

De exacte duur van de treinreis van Nederland naar Griekenland hangt af van wat voor trein je neemt en waar je precies heen gaat. De reis duurt meestal ongeveer 24 uur, maar het kan ook langer duren.

Wat zijn de grootste treinstations in Griekenland?
De grootste treinstations in Griekenland zijn:

 1. Athene Centraal Station
 2. Thessaloniki Centraal Station
 3. Patra Centraal Station
 4. Larissa Centraal Station
 5. Volos Centraal Station
 6. Iraklio Centraal Station
 7. Kavala Centraal Station
 8. Alexandroupoli Centraal Station
 9. Kalamata Centraal Station
 10. Katerini Centraal Station.

Is Griekenland een duur land?
Het hangt ervan af. Griekenland is niet per se een duur land, maar het is ook niet goedkoop. De kosten van levensonderhoud zijn lager dan in veel andere Europese landen, maar het reizen en het kopen van goederen kan duurder zijn.

Handige informatie over jouw vakantie in Griekenland

De beste reistijd voor Griekenland is mei tot oktober. De warmste en meest zonnige dagen zijn in de maanden juni, juli, augustus en september.

Wat zijn de mooiste bestemmingen in Griekenland?

 1. Santorini
 2. Mykonos
 3. Kreta
 4. Rhodos
 5. Corfu
 6. Zakynthos
 7. Chios
 8. Samos
 9. Kefalonia
 10. Peloponnesos

Adres Nederlandse Ambassade
Athanasiou Diakou 28
117 42 Athene
Griekenland
Tel: +30 210 7930 800
Fax: +30 210 7930 801
E-mail: ath@minbuza.nl

Wat zijn mooie musea in Griekenland?

Nationaal Archeologisch Museum van Athene
Akropolismuseum
Nationaal Historisch Museum van Griekenland
Nationaal Museum van Byzantijnse Kunst
Nationaal Museum van Moderne Kunst
Nationaal Museum van Ephesus
Nationaal Museum van de Benaki
Nationaal Museum van de Olympische Spelen
Museum van Cycladic Kunst
Nationaal Maritiem Museum van Griekenland

Wat voor klimaat heeft Griekenland?

Griekenland heeft over het algemeen een mediterraan klimaat, met warme, droge zomers en milde, natte winters. De centrale en zuidelijke delen van het land hebben de warmste temperaturen. De meeste regenval komt voor in de wintermaanden, met de meeste regen in het noordwesten.

Is het veilig om te reizen naar Griekenland?

Ja, het is veilig om naar Griekenland te reizen. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s in het land, maar je moet er wel voorzichtig mee zijn en de lokale wetten en voorschriften respecteren. Wees ook voorzichtig met geld en waardevolle spullen en vermijd donkere of verlaten gebieden.