ns treintickets vergelijken

Treinreis Finland

Finland is een land in Noord-Europa, gelegen op de Fins-Russische grens. Het land is gedomineerd door bosrijke gebieden, meren en eilanden. De hoofdstad van Finland is Helsinki, wat ook de grootste stad van het land is. Het is een welvarend land met een hoog levensstandaard en een goed ontwikkeld openbaar onderwijs- en gezondheidssysteem. Finland staat bekend om zijn prachtige natuur, cultuur en een brede selectie van sporten en activiteiten.

Helaas is er geen directe treinverbinding van Nederland naar Finland. In plaats daarvan kun je een combinatie van trein, bus en ferry nemen om je reis te maken. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Nederland naar Duitsland reizen met de trein, vervolgens overstappen op een bus naar de ferryhaven en de ferry nemen naar Finland.

Goedkoop met de trein naar Finland

De spoorwegen van Finland worden geleid door de Finse Spoorwegen (VR), die het enige bedrijf is dat spoorwegvervoer binnen het land aanbiedt. Het bedrijf exploiteert een netwerk van lange-afstands- en regionale spoorlijnen die door het hele land lopen, evenals een reeks korte lokale spoorlijnen. Het netwerk omvat meer dan 5.400 kilometer spoorlijnen, waaronder de populaire Pendolino-treinen die Helsinki met Turku, Tampere, Oulu, Rovaniemi en andere steden verbinden.

De treinreis van Nederland naar Finland duurt ongeveer twee dagen, afhankelijk van de route die je neemt. De grootste treinstations in Finland zijn Helsinki Central Station, Tampere Central Station, Turku Central Station, Oulu Central Station, Rovaniemi Central Station, Jyväskylä Central Station, Lahti Central Station, Kuopio Central Station en Kouvola Central Station.

Het exacte tarief voor een treinkaartje naar Finland hangt af van verschillende factoren, zoals de route, de klasse en de datum waarop je reist. Om een treinkaartje naar Finland te kopen, kun je het beste informeren bij een lokale treinoperator of een reisagent.

Handige informatie over jouw vakantie in Finland

De beste reistijd voor Finland is meestal tussen juni en augustus, wanneer het weer meestal het warmst is. De middernachtzon is ook in deze maanden te zien, wat een unieke ervaring is. De temperaturen kunnen in de zomermaanden oplopen tot 20 graden Celsius.

Wat zijn de mooiste bestemmingen in Finland?

  1. Lapland
  2. Helsinki
  3. Turku
  4. Porvoo
  5. Levi
  6. Tampere
  7. Savonlinna
  8. Rovaniemi
  9. Oulu
  10. Saariselkä

Het adres van de Nederlandse Ambassade in Finland is:
Hertoniemenranta 9 00180 Helsinki Finland

Wat zijn mooie musea in Finland?

Ateneum Art Museum (Helsinki)
Design Museum (Helsinki)
Kiasma Museum of Contemporary Art (Helsinki)
Seurasaari Open-Air Museum (Helsinki)
Amos Anderson Art Museum (Helsinki)
Turku Art Museum (Turku)
Rovaniemi Art Museum (Rovaniemi)
Porvoo Art Museum (Porvoo)
Oulu Art Museum (Oulu)
Espoo Museum of Modern Art (Espoo)

Wat voor klimaat heeft Finland?

Finland heeft een gematigd landklimaat met warme zomers en koude winters. De zomers zijn kort, met gemiddelde temperaturen die variëren van 10 tot 20 °C (50-68 °F). De winters zijn lang en koud, met gemiddelde temperaturen die variëren van -5 tot -15 °C (23-5 °F).

Welke taal spreken ze in Finland?

In Finland wordt Fins gesproken.